Max (Strategisch Inkoper)

Max heeft ruim 4 jaar ervaring als Inkoper, waarvan 2 jaar in de technische sector. Hij is gestart als Inkoper bij een autofabrikant in Nieuw-Zeeland. Max was verantwoordelijk voor het inkopen van 300.000 artikelen met een budget van 5 miljoen per week. Daarnaast was Max verantwoordelijk voor het vertalen van technische bouwtekeningen naar inkoop, contact onderhouden met leveranciers, forecast maken, de inkoopprocessen analyseren en verbeterplannen aandragen. Max heeft bij deze werkgever de KPI's servicegraad en overstock verbeterd door strategische data-analyses uit te voeren. Bij zijn huidige werkgever is Max verantwoordelijk voor het winstgevend maken van de educatieve tak. Hij heeft de omzet in één jaar weten te verhogen van € 20.000,- naar € 400.000,-. Max mist de Supply Chain processen in deze functie en is om deze reden latent op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen Inkoop en/of Supply Chain.

Max voert zijn werk als Inkoper goed uit omdat hij een creatief brein heeft, in combinatie met een oneindige drijfveer voor efficiëntie. Dit blijkt uit de projecten die Max succesvol heeft uitgevoerd bij zijn vorige werkgevers en die hebben geleid tot een winstverhoging. Max is erg leergierig en besteedt zijn vrije tijd aan online cursussen, het opdoen van kennis en het schrijven van bedrijfsplannen. Zo heeft hij uit zichzelf wiskundige statistieken geleerd, zodat hij in AI-inkoopprocessen kan bouwen. Als Max een duidelijk doel voor ogen heeft, doet hij er alles aan om dit te bereiken. Verder is Max een enthousiaste en vriendelijke collega.

Max heeft één maand opzegtermijn, is beschikbaar voor 40 uur per week en heeft een salarisindicatie van € 3.600,- per maand op fulltime basis.

Werkzaamheden

Binnen deze functie was Marc verantwoordelijk voor het winstgevend maken van de educatie tak binnen de organisatie. Dit heeft hij gedaan door de huidige processen te analyseren en hieruit oplossingen te halen voor meer efficiëntie en commerciële winst. 
  • Ontwikkeling van educatieproducten en cursussen over transitie wetenschappen; 
  • De educatie tak winstgevend maken doormiddel van proces optimalisatie, met als resultaat de start omzet van € 20.000,- verhoogt naar € 400.000,-
  • Opschaling van cursussen mogelijk gemaakt van 1 cursus per jaar naar 5 cursussen per jaar; 
  • Bijdragen aan de productontwikkeling van nieuwe ideeën en verzorgen dat deze ook tot uitvoeren komen. 
  • Coördinatie van de cursussen en verzorgen dat alle materialen en sprekers aanwezig zijn;
  • Facilitaire van cursussen. 

Functie

Strategisch Inkoper

Leeftijd

31

Woonplaats

Beneden-Leeuwen

Salaris

€3.500 tot €4.000

Opleidingsniveau

HBO

Talenkennis

Nederlands, Engels en Duits goed in woord en geschrift.

Computervaardigheden

Microsoft Office, Python, AI, ERP-systemen (Oracle, AFAS, JD)